Wedstrijdverslagen 24 maartZwemwedstrijd Deventer uitslag

http://www.vzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/Uitslaj-Junioren-Jeugd-Deventer.pdf

Zwemwedstrijd Rijssen uitslag

http://www.vzpc.nl/wp-content/uploads/2018/03/Uitslag-Competitie-Rijssen-17-maart.pdf

VZ&PC o.13 speelt gelijk in spannende wedstrijd tegen het Ravijn

VZ&PC kwam in de eerste periode op een 0-1 achterstand. Maar herstelde dit met een goede goal van Han Scherphof in de tweede periode. Het Ravijn liep in de derde periode uit naar 1-3. VZ&PC gaf nog niet op en mede door goed uitgooien van uitblinkende keeper Bart Bos en een strakke pressing kon Joost Kenkhuis drie keer achter elkaar scoren waardoor VZ&PC weer op voorsprong kwam. 4-3 Helaas kon het Ravijn de stand toch nog weer gelijk trekken in de vierde periode waardoor de spannende wedstrijd eindigde in 4-4

VZ&PC Heren 2 verliest van sterk EZC 2

De heren van VZ&PC kwamen snel op een 0-2 achterstand door doelpunten van de sterke EZC midvoor. De heren herpakten zich en kregen meer grip op de wedstrijd. Na twee periodes stond de stand op 5-6 in het voordeel van EZC. Vanaf de derde periode verloor VZ&PC de grip op de wedstrijd en kon EZC uitlopen tot 5-9 waarna VZ&PC veerkracht toonde en toch nog weer terugkwam tot 7-9. Vanaf dit moment begon de conditie een grote rol te spelen, en VZ&PC kreeg meerdere uitsluitingen waardoor EZC de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe kon trekken. Eindstand 7-14

VZ&PC O11 verliest tegen altijd sterke tegenstander De Mors

O11 speelde zaterdag 24 maart uit tegen De Mors in Rijssen. De Mors staat tweede op de ranglijst en bleek wederom een geduchte tegenstander voor onze jongens en meiden. VZ&PC verdedigde stug, maar de gemiddeld wat oudere en sterkere tegenstander liep gestaag uit. Door hard te werken en slim te spelen werden er toch ook wel wat kansen gecreëerd. Het was Laurie Beuker die halverwege de 5-1 scoorde uit een pass van Job Sportel. In de 3e periode scoorde Job Sportel de 8-2, waarna De Mors uitliep naar een eindstand van 12-2.

VZ&PC Dames 1 verliest nipt van EZC 1

Dames 1 speelde zaterdag 24 maart thuis tegen het sterke EZC uit Enschede. Na een halve minuut spelen opende Marjan Smelt de score voor VZ&PC, pas aan het einde van de eerste periode kon EZC terug komen door een man meer situatie te benutten. VZ&PC reageerde direct en kon de periode afsluiten met een 2-1 voorsprong. De tweede periode liet VZ&PC zien dat het sterk en gecontroleerd kan spelen, met twee mooie goals kwamen de dames voor op 4-1. Een strafworp en 2 benutte man meer situaties in het voordeel van EZC bracht de stand gelijk. De derde periode werd er wederom een strafworp gegeven in het voordeel van EZC en zo kwamen de dames van VZ&PC voor het eerst in deze wedstrijd achter te staan. Karin Smelt kon dit gelukkig snel herstellen en een fantastische goal van Eline Roelofsen liet de derde periode eindigen in een 6-5. De laatste en bepalende periode van deze wedstrijd ging constant gelijk op, VZ&PC onderschepte nog de timeout van EZC maar kreeg het niet voor elkaar  de 8-9 achterstand gelijk te maken.

VZ&PC Dames 2 verliest van koploper De Houtrib uit Lelystad

De Houtrib kwam bij deze wedstrijd met het eerste doelpunt. Al snel maakte Denise Kenkhuis hier een 1-1 van. Selma Peddemors maakte uiteindelijk het doelpunt dat VZ&PC voor liet staan met 1-2. VZ&PC kreeg een strafworp tegen en hierna ging de stand al snel naar een 5-2. Selma Peddemors heeft na een goed uitgespeelde man meer situatie de stand weten te veranderen naar een 5-3. Maar VZ&PC was niet de enige die de man meer situaties goed had uitgespeeld. Na een uitsluiting aan de VZ&PC kant werd het 6-3. Na nog 2 doelpunten van Marloes Kenkhuis was het klaar met de doelpunten aan de VZ&PC kant. De eindstand is uiteindelijk 9-5 geworden. Dames 2 is zeker niet teleurgesteld over het resultaat omdat het een wedstrijd tegen de koploper was.

O17 speelde zaterdag 24 maart uit tegen het sterke OZ&PC oldenzaal.

Na een 20 seconde spelen opende OZ&PC de score voor hun. VZ&PC reageerde direct en Dirk scherphof maakte het 1-1. OZ&PC was beter en sloot de 1e periode af met 3-1. De tweede periode was OZ&PC sterker dan VZ&PC en maakte dan ook een stand van 8-3.

De derde periode was VZ&PC sterk en kwamen dichterbij. De stand eindigde in een 8-5. De laatste en bepalende periode van deze wedstrijd verloor VZ&PC met 13-5.

VZ&PC Heren 1 wint van Livo

Voor heren 1 stond een moeilijke tegenstander op het programma, Livo de huidige nummer 2 van de ranglijst. Deze tegenstander was in de uitwedstrijd verslagen dus de mannen hadden goede hoop om de drie punten in huis te houden. De wedstrijd begon spannend, maar een doelpunt bleef lang uit, mede door het missen van twee overtallen door de thuisploeg. Pas na meer dan 5 minuten spelen werd de score geopend door een sterk spelende Job Roelofsen, die een minuut na zijn eerste doelpunt de stand op 2-0 bracht. In de tweede periode kwam VZ&PC op een comfortabele 4-0 voorsprong door Thom Roelofsen en Michiel Bloemhof. Vlak voor de helft van de wedstrijd maakte Livo nog 4-1 uit hun tweede overtal. VZ&PC bleef de sterkste ploeg en maakte 5-1 door een mooie treffer van opnieuw Job Roelofsen. De uitploeg kreeg kort daarop een 5-meter waardoor ze de stand op 5-2 konden zetten. Hierna verdedigde VZ&PC met succes drie overtallen, waar ze hun uitstekend spelende keeper, Reint Sanderman voor konden bedanken. Door twee gescoorde overtallen van de uitploeg en één van de thuisploeg kwam de stand op 6-4. VZ&PC zette daarna even flink aan en scoorde in korte tijd een 5-meter en een fraai afstond schot van Bart Sportel, toen daarna ook nog een overtal tot een doelpunt werd gepromoveerd door aanvoerder Niek Sportel was de wedstrijd beslist, met een stand  van 9-4 leek er weinig meer te gebeuren. Livo wist nog twee keer te scoren in het slot van de wedstrijd, maar dat zorgde niet meer voor een gevaar voor de mooie overwinning van VZ&PC.

Periode standen (2-0), (2-1), (2-2) en (3-3).