VZ&PC verliest in de laatste seconde van Watervlo: 9-10

Van alles naar niets overkwam VZ&PC in de thuis wedstrijd tegen Watervlo uit Utrecht de Meern. Tot een minuut voor tijd leek er niets aan de hand voor de Vriezenveners toen een erg zwaar bestrafte rode kaart de ommekeer bracht in de wedstrijd. VZ&PC leidde de gehele wedstrijd en stond op dat moment op een 9-7 voorsprong.Na twee periodes had men zelfs een 4-1 voorsprong opgebouwd

Deze voorsprong slonk tot 6-5 in de derde periode toen een benutte overtal door Kevin Spit in de laatste part de zege 9-7 veilig leek. Met nog 1.11 minuten op d klokken leidde de rode kaart en de daaraan gekoppelde  strafworp de 9-8 in en de 9-9. VZ&PC benutte een time out maar verloor de bal op 5 sec door een schot en een slimme Watervlo aanvaller maakte geen fout door vrij voor doelman Sanderman als nog net binnen de tijd de 9-10 binnen te schieten.

Periode standen , 1-1  3-0  2-4 en  3-5.

Dames 1 komt met de schrik vrij tegen BRC Borculo

VZ&PC wist de wedstrijd tegen BRC borculo te beginnen door twee keer op voorsprong te komen, Maar BRC Borculo kon tot 2 x toe gemakkelijk terugkomen waardoor de stand na de eerste periode waarin VZ&PC sterker was, toch 2-2 stond. In de 2e en 3e periode gaf VZ&PC zoals vaker dit seizoen verdedigend weinig weg, maar wist het aanvallend toch niet verder uit te lopen waardoor de stand na 3 periodes alsnog 5-3 was. De sterke midvoor van BRC wist er zelfs 5-4 van te maken aan het begin van de 4e periode. Gelukkig had  VZ&PC hierop een antwoord door doelpunten van Marjan Smelt en Renske Daenen. 7-4 Vanaf dit moment probeerer borculo schutter Kim Blikman in stelling te brengen waardoor het door 2 identieke doelpunten al snel weer op 7-6 stond met nog 2:12 te spelen. VZ&PC kreeg doormiddel van 2 overtalsituaties nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar toen hier de goals uitbleven, mocht BRC borculo het nog een keer proberen uit een overtalsituatie. Gelukkig blef VZ&PC een gelijkspel bewaard, en werd met samengeknepen billen toch de 7-6 overwinning behaald waardoor de 3e positie in de competitie een feit is.

Heren 2 verliest van sluw wwv

VZ&PC startte sterk en wist met goed aanvalsspel tot 3 keer toe op voorsprong te komen tegen WWV uit Winterswijk. De gasten uit Winterswijk kwamen telkens terug door geplaatste schoten en een bekeken boogbal. Vanaf het moment van de 3-3 werd VZ&PC slordiger in het spel en werden goede kansen gemist waar de geslepen spelers van WWV wel wisten te scoren kwam VZ&PC op een achterstand van 4-6, en stond het aan het eind van de 3e periode op een 5-9 achterstand. Ondanks de achterstand hield VZ&PC moed en wist het in de laatste periode via een doelpunt van Maik Hoff, en 3 doelpunten van Casper stoelhorst terug te komen tot 9-10 wat net niet genoeg was om punten te behalen. Aankomende zaterdag speelt VZ&PC in een rechtstreeks duel tegen Hengelo 3. Hierin zal beslist worden wie er degradeert. VZ&PC heeft genoeg aan een gelijkspel deze wedstrijd.