Spectaculaire wedstrijden in zwembad de stamper

Heren 2 ontsnapt op miraculeuze wijze!

Heren 2 moest in de strijdt tegen degradatie wel 3 punten behalen om mee te blijven doen in de knotsgekke competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen, en waarin op dit moment de nummer 3 tot en met de nummer 11 nog niet veilig zijn. Heren 2 begon zwak aan de wedstrijd en werd ook zeker niet meegeholpen door de scheidsrechter die meerdere malen voor aanvallende fouten floot waardoor EZC al snel uitliep tot een 0-3 voorsprong. Gelukkig had Ruben Teunis het vizier op scherp, hij schoot halverwege de 1e periode de 3-1 strak in de kruising. EZC liep verder uit, en alleen Ruben Teunis wist voor VZ&PC te scoren waardoor de stand halverwege de 3e periode 2-7 voor EZC was, en het lot van VZ&PC leek duidelijk. Maar vanaf dit moment werd de laatste strohalm aangegrepen door Tobias Ramerman die de 3-7 op het scorebord wist te zetten met een goed schot. Vanaf dit moment kreeg VZ&PC de smaak te pakken. Tim Moelker maakte een aantal super reddingen, en de invallers van Heren 3, Casper Stoelhorst en Herco Eshuis wisten met goede midvooracties en de welbekende VZ&PC onderwatertruc aan het begin van de 4e periode de stand zelfs weer gelijk te trekken tot 7-7 waardoor het vertrouwen bij VZ&PC op winst ineens weer helemaal terug was. EZC wist de 7-8 te maken Maar Edwin Bos wist met een hard schot VZ&PC snel weer op 8-8 te brengen. Na een snelle midvoorgoal van EZC en vervolgens ook nog een strafworp die toegekend werd aan EZC leek wederom de wedstrijd in het voordeel van EZC uit te vallen. Maar op onnavolgbare wijze liet de strafworpnemer de bal van de hand vallen, en was 1 doelpunt verschil nog steeds overbrugbaar. Eindelijk werd Topscorer Henk Wessels wel goed gepositioneerd waardoor hij de 9-9 binnenschoot. VZ&PC kreeg hierna nog een man meer die niet werd afgemaakt, maar een bal op midvoor Casper Stoelhorst op 16 seconden voor tijd leverde nogmaals een man meer op. De bal werd bij Henk Wessels op de hand geplaatst, en hij schoot op 10 seconden voor tijd verwoestend de 10-9 binnen waardoor VZ&PC nog steeds meedoet in deze competitie. Maar nog steeds niet veilig is omdat de concurrentie ook wist te winnen

 

VZ&PC Dames 1 weet net niet te stunten tegen kampioen Swol.

Swol dat vorige week ongeslagen kampioen werd ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd tegen VZ&PC in.  In de uitwedstrijd was het wel VZ&PC dat het dichts bij Swol gebleven was van alle tegenstanders die Swol heeft gehad deze competitie, dus deze wedstrijd kon wel eens een spannende worden. VZ&PC schoot uit de startblokken en kwam via goals van Karin Smelt, en twee prima uitgespeelde manmeers die Marjan Smelt wist af te ronden op een zeer terechte voorsprong. Swol had in de eerste periode aanvallend helemaal niks in te brengen waardoor speelster/coach van Swol Mieke van der Sloot zich genoodzaakt voelde om zichzelf in te brengen als speelster. VZ&PC wist ondanks de kwaliteitsimpuls bij Swol het goede spel door te zetten, en met nog twee goals van topscorer Marjan Smelt stond het in het begin van de 2e periode zelfs 5-0. Pas vanaf dit moment wist Swol iets terug te doen, zodoende stond het na 2 periodes 5-2 waardoor het geloof bij VZ&PC er was dat er een stunt mogelijk was. Maar een strafworp voor Swol en een manmeer voor VZ&PC die niet werd omgezet in een doelpunt, gaven het sterker wordende Swol de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. VZ&PC wist wel te scoren door een eigen doelpunt van een Swol speelster, maar ondanks deze goal wist Swol in deze periode verder terug te komen tot een de stand van 6-5. Meteen in het begin van de 4e periode wist Swol aan de hand van ex-international Mieke van der Sloot ook de 6-6 te maken. Ondanks deze gelijkmaker bleef de kans aanwezig voor VZ&PC om punten te pakken in deze westrijd. Swol kwam op 3:14 voor het einde van de wedstrijd pas voor het eerst op voorsprong waarna VZ&PC een man meer kreeg. In de time out werd afgesproken hoe de man meer gespeeld ging worden. De uitvoering was perfect maar een geweldige redding van de keepster van Swol leverde aan de andere kant van het veld de 6-8 op waardoor VZ&PC wist dat deze wedstrijd eigenlijk net te lang duurde om de 3 punten in eigen huis te houden. De volgende manmeer situatie werd wel bekroond met een doelpunt door een hard schot van Lindie Keijzer. Hierdoor was er toch weer de aansluiting. Op 0:41 seconden voor tijd wist Swol nogmaals te scoren met een afstandsschot waardoor de 7-9 einduitslag op het scorebord kwam te staan.

 

Sterk VZ&PC verslaat NDD

Het is VZ&PC gelukt om in het thuisduel het sterke NDD uit Doetinchem te verslaan hiermee poetste het de knullige uitnederlaag weg. Door deze winst blijven de Vriezenveners in de subtop acteren, en met nog twee duels te  gaan is er nog kans genoeg om net als vorig seizoen als derde te eindigen. In de eerste periode hielden de ploegen elkaar in evenwicht 2-2. Voor VZ&PC scoorden Jobie Roelofsen uit een snelle man meer situatie, en Niek Sportel uit een strafworp.

De tweede periode liet VZ&PC de bezoekers onnodig uitlopen door een vrije bal van buiten de 5 meter, en een actie van de sterke midvoor moest de thuis club ineens een 2-4 achterstand goed maken. Verder dan een schot op de lat kwam VZ&PC in deze periode niet. In de derde periode kwam een sterk VZ&PC terug en draaide de stand volledig om naar een 6-4 voorsprong. Eerst was Michiel Bloemhof op schot door tweemaal het net te vinden. VZ&PC overleefde een manminder, en profiteerde maximaal door in de omschakeling een snelle treffer te maken. Kevin Spit was de keeper te snel af. Daarna was opnieuw Kevin Spit scherp door uit een snelle tegen aanval de 6-4 af te maken met een flitsend schot.

Door een manminder bleven de Doetinchemmers aan dringen 6-5, maar was Michiel Bloemhof succesvol met het afronden van een manmeer 7-5. Door een afstandsschot bleef het spannend 7-6 maar was de tijd te kort om aan de stand nog wat te veranderen. Wel had VZ&PC de kans om in de zoemer de 8-6 te maken maar de bal werd door de lat en de paal gekeerd.

Periode standen  2-2  0-2  2-0 en  3-2.