Heren VZ&PC verliezen ruim bij koploper ZV Utrecht

De heren van VZ&PC waren zaterdag onmachtig en liepen tegen een forse nederlaag aan in Utrecht bij ZV Utrecht. VZ&PC kwam tijdens de eerste periode al snel op een 4-0 achterstand. VZ&PC kon niet profiteren van de drie manmeers die het kreeg om nog in de buurt te blijven van ZV Utrecht dat op volle oorlogssterkte was. In de tweede periode liep Utrecht verder weg door vier overtallen en scoorde Thom Roelofsen één van de twee mameers voor VZ&PC 7-1

In de derde periode kreeg VZ&PC voldoende mogelijkheden om via vier manmeer situaties om dichterbij te komen, maar de verdediging van ZV Utrecht was zeer solide en de VZ&PC aanvallers waren niet bij machte om daar doorheen te breken 10-2. Ook in de laatste periode toen de wedstrijd al was gespeeld liep VZ&PC tegen een nog grotere achterstand op Bastiaan Kenkhuis en Bart Sportel waren het die voor VZ&PC beiden nog eenmaal wisten te scoren 14-4.

De Vriezenveners kunnen zich zaterdag aanstaande in de Stamper revancheren om 19.45 in de derby tegen De Mors uit Rijssen dat mede koploper is in de tweede klasse B.

Periode standen  4-0  3-1  3-1 en  4-2.

Dames VZ&PC winnen moeizaam maar wel terecht van HZPC Avéna

De dames van VZ&PC mochten na vier weken winterstop eindelijk  weer aantreden voor de competitie. In Zwolle werd deze dag de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 gespeeld, en bij winst van de koploper in Zwolle kon VZ&PC profiteren door de eigen wedstrijd te winnen en de tweede plek in de competitie over te nemen. VZ&PC had nog iets recht te zetten omdat het in Heerenveen op een gelijkspel was blijven steken. Voor de wedstrijd waarschuwde coach Zomer zijn spelers dan ook voor Heerenveen dat weliswaar laag op de ranglijst staat, maar de zaken tactisch altijd goed op orde heeft. Beide teams hadden deze middag moeite om het doel te vinden, en pas in de 2e periode kon Ellen Smelt door een rebound de 1-0 in de goal frutselen. Verdedigend deed VZ&PC het goed, en Heerenveen kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten. De reactie van VZ&PC op de afstandsschoten was vaak net niet snel genoeg waardoor mogelijke counters teveel uitbleven, of niet goed werden benut. Toch wist VZ&PC uit te lopen door het goed afmaken van een manmeer situatie door Nadja Sanderman. En met een schot van Karin Smelt kwam VZ&PC op een 3-0 voorsprong. Vlak voor het Einde van de 2e periode wist Heerenveen doormiddel van een goede midvooractie het eerste doelpunt te maken 3-1. In de 3e periode wist Heerenveen door een manmeer situatie toch weer de spanning terug te brengen 3-2. Lindie Keijzer kreeg deze dag niet veel vrije ballen mee als midvoor maar wist doormiddel van goed combinatiespel in de positie te komen waardoor de overtreding van een Heerenveen speelster een overduidelijke strafworp opleverde. Marjan Smelt schoot overtuigend raak, en even later wist de inmiddels ingevallen Eline Roelofsen met een strak schot in de kruising de wedstrijd op slot te gooien. 5-2. Heerenveen kwam nog terug tot 5-3 door een man meer situatie af te ronden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. VZ&PC klimt hierdoor naar de tweede plek in de competitie, en speelt zaterdag uit om 18:00 in Emmen tegen Esta.

Heren 2 verliest met 10-6 van Schuurman BZC

Op zaterdag 21 januari speelde VZ&PC heren 2 een uitwedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie, Schuurman BZC. De wedstrijd begon op een hoog tempo waarin beide teams het doel niet wisten te vinden. Borculo heeft een fysiek sterker team in het water liggen, en spelen pressing waarbij de mid-voor van VZ&PC voor verdedigd werd. Heren 2 speelde terugvallend in de verdediging, wat tegen dit team een erg nuttige speelstijl bleek te zijn. Pas na 3,5 minuut wist Tobias Ramerman vanaf de tweede lijn ,door een slippertje van de keeper, een goal te scoren. In het eerste part kwam Borculo in de laatste minuut nog terug, 1-1. Ook het tweede part gaat gelijk op, waarbij VZ&PC het tempo wat omlaag probeert te brengen, om het fysieke spel van Borculo bij te kunnen benen. In deze periode wordt er wederom slechts 1x gescoord door VZ&PC, dankzij topscoorder Henk Wessels. Het tweede part eindigt in een 3-2 achterstand. Nadat Borculo in het derde part een man-meer weet te scoren komt VZ&PC snel terug door wederom een doelpunt van Henk Wessels en een snelle counter van Edwin Bosch 4-4. Helaas verliest VZ&PC na deze opleving de controle over het spel waardoor Borculo in deze periode snel een ruime voorsprong kan opbouwen. Een aantal blunders in de aanval van VZ&PC zorgt ervoor dat BZC kan gaan counteren waardoor deze periode afgesloten wordt met een 7-4 achterstand. Nadat de koppen weer bij elkaar zijn gestoken in de rust, lijkt de rust bij VZ& PC in het vierde part weer terug te zijn in het spel. Borculo scoort snel in de vierde part maar een mooi uitgespeelde man-meer met een diagonale pass van de sterk spelende Edwin Bosch naar Tobias Ramerman op de tweede paal komt VZ&PC terug naar 8-5. Helaas bleek ook deze periode te eindigen in winst voor het oppermachtige BZC waarbij alleen Maik Hoff aan het eind van deze periode nog een mid-voor doelpunt wist te scoren. VZ&PC speelde geen slechte wedstrijd maar moest zijn meerdere erkennen in het fysieke Schuurman BZC.

Eindstand 10 – 6 (1-1), (2-1), (4-2), (3-2)

Uitslagen 21 januari 2017

Zwemvereniging Utrecht H1 – VZ&PC H1            14-4
VZ&PC D1 – HZPC/Avéna (SG) D2                   5-3
Schuurman BZC H4 – VZ&PC H2                     10-6
De Berkelduikers H1 – VZ&PC H3                  3-9
VZ&PC D2 – Aquapoldro D2                        3-2
Losser o.17 – VZ&PC o.17                        5-2
Losser o.15 –  VZ&PC o.15                       3-13
Losser o.13 – VZ&PC o.13                        3-2