Kanaalrace

Al een reeks van jaren is de Twenterand Kanaalrace de start van de landelijke open water zwemcompetitie. In 1996 heeft VZ&PC samen met ZPC de Zandstuve en ZV de Wieke de Vriezenveense kanaalrace uit de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw in ere hersteld. In 2017 organiseert de organisatie de 22e editie op zaterdag 17 juni op dezelfde locatie als vorig jaar, bij Autoschade Kelder, aan het kanaal Almelo-de Haandrik.

Voor veel open water zwemmers is het een speciale dag, omdat na een lang binnen seizoen eindelijk weer kan worden gezwommen in open water. En elk jaar weer zijn de omstandigheden verschillend. Soms is het een mooie zonnige dag met een heerlijke watertemperatuur. Maar we kennen ook barre edities met wind en regen, zo aan het begin van het seizoen. Vooraf niet weten wat je te wachten staat is één van de charmes die het open water zwemmen zo speciaal maakt ten opzichte van het binnen zwemmen. En we zijn weer verlost van die eeuwige keerpunten, en kunnen we weer lekker doorzwemmen, midden in de natuur.

Wij zien je graag op zaterdagmiddag 17 juni aan de start verschijnen.

Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met de organisatie. De organisatie is in handen van de drie zwemverenigingen in Twenterand: VZ& PC ZPC de Zandstuve en ZV de Wieke.